Županijska skupština

Predsjednik i potpredsjednici

 

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije​

Dražen Bošnjaković

Potpredsjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije

Mario Vlahović

Rođen je 29. srpnja 1990. godine. U Farkaševcu Samoborskom pohađa prva četiri razreda osnovne škole, a ostale razrede pohađa u Osnovnoj školi Bogumil Toni u Samoboru.

2009. godine u Zagrebu završava Grafičku školu i stječe zvanje općeg grafičkog tehničara. Iste godine upisuje stručni studij informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu gdje i danas studira.

Predsjednik je i jedan od osnivača Kluba učenika i studenata grada Samobora, udruge koja iza sebe ima više od 50 uspješno odrađenih projekata te broji više 600 članova. Za rad na projektima u udruzi 2012. godine nagrađen je Plaketom Grada Samobora.

2009. godine postaje član Hrvatske seljačke stranke te član Glavnog odbora HSS–a gradske organizacije Samobor. Tajnik ogranka HSS-a Farkaševac postaje 2010. godine, a godinu dana kasnije i predsjednik ogranka. 2013. godine postaje tehnički tajnik i član Predsjedništva gradske organizacije HSS-a Samobora. 

Tri puta je izabran za potpredsjednika Savjeta mladih grada Samobora - 2009., 2011. i 2013. godine te tu funkciju obnaša i danas. Također je i član Savjeta mladih Zagrebačke županije.

Od lipnja 2013. godine obnaša funkciju potpredsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, a od iste je godine i član Predsjedništva županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.

Živi u Farkaševcu Samoborskom, a u slobodno vrijeme bavi se nogometom i pikadom.

Mirela Katalenac

 Rođena je 9. srpnja 1982. u Zagrebu. U Vukovini pohađa osnovnu školu, a srednjoškolsko školovanje nastavlja u Velikoj Gorici gdje pohađa Ekonomsku školu. Potom upisuje Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a po završetku formalnog obrazovanja nastavlja s profesionalnim usavršavanjem te završava Bulgarian school of politics "Dimitry Panitza" na Sveučilištu u Sofiji kao i London school of PR te ISOD - Integral school of organization development.

U proteklih petnaest godina, koliko je članica Socijaldemokratske partije Hrvatske, obnašala je stranačke funkcije na gotovo svim razinama. Pritom je posebnu pažnju svog političkog djelovanja posvetila temama političke participacije mladih i žena te rodno osviještene politike u lokalnim zajednicama. Također, organizirala je i vodila čitav niz treninga i edukacija na temu rodno osviještene politike. Trenerica je CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Programa „Žene to mogu“ i „Mlade žene to mogu“. 

Od 2009. godine je vijećnica Županijske skupštine Zagrebačke županije te obnaša i funkciju predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije, a 2014. godine izabrana je na dužnost potpredsjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Trenutno je zaposlena u medijskom koncernu, a slobodno vrijeme rado provodi uz knjigu ili na putovanju.