2 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Zagrebačka županija putem javnog poziva u vrijednosti 2 milijuna kuna sufinancirati će u 2021. godini troškove izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, programa EU i ostalih izvora. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 2. studenoga 2021. godine.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog javnog poziva su gradovi i općine s područja Županije, a sufinanciraju se dokumenti poput studije izvodljivosti, analize troškova i koristi, tehnički elaborati, glavni i izvedbeni projekt i sl.

„Bez dokumentacije, koja često iziskuje značajna sredstva, nema EU projekata! Posebno veseli kad vidimo da sredstva koja su dodijeljena našim gradovima i općinama imaju vidljive tragove na terenu. Reciklažno dvorište u općini Orle otvoreno je početkom ove godine, izgradnja sportske dvorane u Zaprešiću je praktički završena, a vrtić u Jalševcu Nartskom u Rugvici je u odmakloj fazi gradnje“, rekao je župan Kožić istaknuvši samo mali dio projekta čiju je dokumentaciju sufinancirala Zagrebačka županija. 

Visina iznosa sufinanciranja troškova izrade projektne dokumentacije utvrđena je sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše 4 dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se ovdje.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom s naznakom „Prijava na javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u 2021. godini“ na vanjskom dijelu omotnice, na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije, Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb.