e-Propusnice za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Zagrebačke županije

Svi koji nemaju pristup sustavu e-Građani, e-Propusnicu mogu zatražiti slanjem ZAHTJEVA

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izdaje e-Propusnice od ponedjeljka, 21. prosinca 2020. godine isključivo za:

1. pružanje medicinske skrbi i
2. putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće.

Molimo sve građane koji imaju tu mogućnost da e-Propusnice zatraže putem https://epropusnice.gov.hr/ gdje se logiraju ili bankarskim tokenom ili lozinkom za ulaz u sustav e-Građani.

Svi građani Zagrebačke županije koji trebaju e-Propusnicu za jednu od gore navedene dvije namjene, a nisu u mogućnosti pristupiti sustavu e-Građani, propusnicu mogu zatražiti slanjem u potpunosti ispunjenog ZAHTJEVA koji je dostupan ovdje na e-mail adresu: propusnice@zagrebacka-zupanija.hr.

Ističemo kako zahtjev mora sadržavati:

ime i prezime,
punu adresu (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija),
OIB,
relaciju putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja),
razlog putovanja,
e-mail adresu.

Napominjemo kako svi koji traže propusnicu radi obavljanja posla ZAHTJEVU moraju priložiti potvrdu poslodavca, a svi koji traže propusnicu radi zdravstvenog pregleda ZAHTJEVU moraju priložiti uputnicu, potvrdu o narudžbi za pregled ili drugi dokument kojim se može dokazati opravdanost putovanja.

S obzirom na brojne upite preporučamo svima koji traže e-Propusnicu da pročitaju NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORE vezane uz izdavanje e-Propusnice. 

Ističemo kako Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije propusnice izdaje isključivo za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Zagrebačke županije. Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije! 

Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.

Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta dostupna je ovdje.