Subota – izvješće o broju oboljelih do 11 h

Tri nova slučaja COVID-19 , izliječeno 12 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 18.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 216 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali je i 12 osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 47 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 160 osoba, a 9 ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve –po jedan novi slučaj u ispostavama Samobor, Velika Gorica i Dugo Selo

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 2 izliječene osobe u Ispostavi Samobor i po 5 izliječenih osoba u ispostavama Velika Gorica i Jastrebarsko

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sljedeće informacije bit će objavljene u nedjelju, 19.07.2020. oko 11:00 sati na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.