Ponedjeljak – izvješće o broju oboljelih do 11 h

U posljednja 24 sata nema novooboljelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 22.06.2020. do 11:00 sati evidentirano je 136 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Podsjećamo, jučer je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nacionalnim stožerom civilne zaštite dalo preporuku da se do daljnjeg zabrane posjete u ustanovama koje pružaju smještaj u sustavu socijalne skrbi između ostalog  i na području Zagrebačke županije. Istu preporuku jučer u jutarnjim satima je izdao i županijski stožer.

Ovim putem Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

Sljedeće informacije bit će objavljene na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr kad dođe do promjene epidemiološke slike na području Zagrebačke županije.