U Bedenici održani susreti umirovljenika

Ovaj vikend u Bedenici su održani 29. sportski susreti te susreti pjevačkih zborova udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

U ime Zagrebačke županije otvorenju sportskih susreta nazočio je župan Stjepan Kožić.

„Brojke govore da je kroz županijski proračun od 2009. godine do danas Zajednici udruga umirovljenika dodijeljeno preko 1,7 milijuna eura za razne programe i projekte“, rekao je Kožić,  podsjetivši da je prošle godine osigurano 153.000 eura. Vjerujem da ste se i ove godine prijavili kvalitetne programe na naš natječaj, a koje će županija financijski podržati“ poručio je župan Kožić.            

Predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač rekao je kako će se tijekom dana natjecati prisutne 164 ekipe, tj. da se susretima odazvalo preko 1100 umirovljenika.

U sklopu susreta zborova koji se održao u nedjelju natjecalo se 17 udruga.  29. susrete pjevačkih zborova udruga umirovljenika Zagrebačke županije otvorila je pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije Ksenija Čuljak.

Naglasivši kako se rado odaziva na mnogobrojna događanja u organizaciji udruga umirovljenika, Čuljak je poručila: „Hvala vam na svemu što ste činili u svom radnom vijeku, ali hvala vam i za ono što činite danas, što u svojim zajednicama širite optimizam i veselje“. Naglasila je kako Zagrebačka županija potiče rad Zajednice udruga umirovljenika  Zagrebačke županije i da će se takva podrška nastaviti.