390.000 eura za predškolski odgoj

Zagrebačka županija poziva gradove  i općine sa svog područja da se jave na 390.000  eura vrijedan javni natječaj za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja na ruralnom području. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2024. godine.

Pravo prijave na natječaj imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti, a maksimalni iznos potpore iznosi 1000 eura po djetetu.

U 2023. godini ovom mjerom koja ima za cilj  zadržavanje stanovništva na ruralnom prostoru bilo je obuhvaćeno 533 djece u 11 općina u Zagrebačkoj županiji.

Intenzitet potpore:

  • do 100% po polazniku programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području jedinica lokalne samouprave I. i II. skupine razvijenosti,
  • do 80% po polazniku programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području jedinica lokalne samouprave III. skupine razvijenosti,
  • do 60% po polazniku programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području jedinica lokalne samouprave IV. skupine razvijenosti.

Tekst javnog natječaja i upute za prijavitelje nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.