Ivanić-Grad slavi Dan grada

Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, i Vugar Novruzov, nositelj izvršne vlasti grada Naftalana u Azerbajdžanu, potpisali su danas Povelju o prijateljstvu i suradnji. Poveljom se dva grada, koja povezuje prirodno ljekovito mineralno ulje - naftalan, obvezuju "poticati odnose na humanitarnoj, kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razini" i širiti prijateljske odnose kroz susrete različitih generacije dvaju gradova, s jedinstvenim lječilištima u svijetu.

- Ovo je početak suradnje iz koje će se, nadam se, izroditi mnoštvo poslovnih dogovora. Pred nama su novi izazovi i mogućnosti da kroz zajedničku suradnju proširimo horizonte - rekao je Leš, rekavši da je SB "Naftalan" u Ivanić-Gradu, kojom upravlja Zagrebačka županija, veliki potencijal razvoja ovoga grada.

Povelja je potpisana na svečanoj sjednici kojom je obilježen Dan Ivanić-Grada.

- Bez jedinstva i "puhanja u isti rog" Ivanić-Grad ne bi, iz dana u dan, postajao sve ljepši i bolji. Mogu se pohvaliti da je proračun Grada stabilan i da nikada nije bio veći nego ove godine. Dosegnuli smo cifru od gotovo 20 milijuna eura - rekao je gradonačelnik Leš. Istaknuo je skori završetak gradnje vodovodnog sustava, u što s ulaže gotovo 12 milijuna eura, skori završetak projekta širokopojasnog interneta, vrijednog gotovo 10 milijuna eura, nastavak gradnje sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, prenamjenu stare škole u Dubrovčaku u muzej...

- Pred nama je dogradnja kanalizacijskog sustava, projekt vrijedan gotovo 36 milijuna eura. Početak radova očekujemo kroz dvadesetak dana - rekao je Leš, dodavši da je Grad ostvario pravo na europsko sufinanciranje gradnje dječjeg vrtića u centru Ivanić-Grada i dogradnju dječjeg vrtića u Graberju.

Za svečanosti su uručena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo "Ivanić-Tvrđa" primila je Đurđa Vukelić Rožić.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovala izaslanica župana Ksenija Čuljak, a u ime predsjednika Hrvatskoga sabora načelnik Rugvice i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke Županije Mato Čičak.