Županijska smotra učeničkih zadruga u Dubravici

Zadrugari na sajmu

U sportskoj dvorani Područne škole Pavla Štoosa u Dubravici održana je danas Županijska smotra učeničkih zadruga. Na županijskoj smotri sudjelovalo je 29 zadruga, od njih ukupno 43 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

„Angažmanom u zadrugama pokazujete svoju kreativnost, njegujete tradiciju i običaje svog kraja i Zagrebačke županije, ali pokazujete i duh zajedništva, kao i duh poduzetništva i vjerujem da će neki od vas u budućnosti postati vrijedni poduzetnici i obrtnici“, pohvalio je mlade zadrugare zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te dodao da je Zagrebačka županija u 2023. godini osigurala više od 17 tisuća eura za učeničke zadruge. Istaknuo je i da zadruge okupljaju oko 5200 učenika koji su velika snaga i ponos Zagrebačke županije.

U ime domaćina, Općine Dubravica, zadovoljstvo viđenim na smotri izrazio je i načelnik te općine Marin Štritof koji je istaknuo važnost „rada i stvaranja vlastitim rukama od najmlađe dobi“.

Budući da je Područna škola Pavla Štoosa u Dubravici u sastavu matične Osnovne škole Pušća, zadrugare su pozdravili i ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić te načelnik Općine Pušća Filip Bernardić. „Iako ova Područna škola broji nešto manje od 80 učenika, drago nam je da smo domaćinom ovako velike smotre učeničkih zadruga iz cijele Zagrebačke županije“, rekao je Šarunić dok je načelnik Bernardić pohvalio unikatne radove vrijednih zadrugara.