Novo ruho zaprešićkog Zavoda za javno zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obnovio je i kompletno uredio prostore Doma zdravlja u Zaprešiću koje koristi za potrebe Službe za epidemiologiju te Službe za školsku i sveučilišnu medicinu. Ukupna vrijednost investicije je 100 tisuća eura, a novouređene prostore obišao je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Osim u prostore, Zavod je uložio i 93 tisuće eura u pomlađivanje voznog parka. Nabavljena su četiri vozila za potrebe odlazaka na teren te obavljanja svakodnevnih zadataka.

„Ova vrijedna ulaganja moguća su zbog dobrog poslovanja Zavoda koji posljednjih godina postiže dobre rezultate te je ovo jedan od načina na koji ponovno investiraju svoj kapital u unapređenje vlastitog poslovanja“, rekao je Kolarec koji je istaknuo da Zagrebačka županija u suradnji sa Zavodom provodi nekoliko važnih programa za koje je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno više od 564 tisuće eura.

Podsjetio je i da je prošle godine Zavod na isti način obnovio prostor ispostave Doma zdravlja koji koristi u Velikoj Gorici te se osvrnuo na pandemijsko razdoblje u kojem su djelatnici Zavoda odradili „lavovski posao“.

„Od uloženih 100 tisuća eura, oko 70 tisuća iznosi ulaganje u građevinske radove obnove, a oko 30 tisuća namještaj“, rekao je ravnatelj Zavoda Leo Šunjić. „Ovim ulaganjem smo za 5 000 djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i studentima iz Zaprešića i okolice koji koriste usluge školske i sveučilišne medicine omogućili novu razinu standarda“, naglasio je Šunjić. „Namjera nam je iduće godine urediti našu ispostavu u Samoboru i u skladu s mogućnostima, i uz podršku osnivača, nastaviti tako dalje“, rekao je Šunjić.

„Također, vlastitim sredstvima smo obnovili vozni park kako bismo osigurali našim službama potrebnu mobilnost“, rekao je Šunjić istaknuvši pritom da se pazilo na zadovoljenje ekološkog standarda – sva vozila su po normi Euro 6.

„U pandemijskom razdoblju djelatnici Zavoda, zajedno sa čitavim zdravstvenim sustavom, odradili su velik, društveno odgovorni zadatak kada je riječ o očuvanju javnog zdravstva. Stoga je ovo ulaganje više nego opravdano i standard i kriteriji koje ova ustanova sada ima mogu biti na ponos naše Zagrebačke županije i šire“, rekao je Turk.