Gotovo 182 tisuće eura za razvoj lovstva i ribarstva

Zagrebačka županija raspisala je natječaje i javni poziv za dodjelu gotovo 182 tisuće eura za razvoj lovstva i ribarstva na svom području u 2023. godini.

Od navedenog iznosa za lovstvo je ukupno osigurano gotovo 132 tisuće eura od čega je putem javnog natječaja koji je otvoren do 6. svibnja 2023. godine osigurano 111.524 eura za poboljšanje infrastrukture u lovištima poput uređenja, izgradnje, adaptacije ili opremanja objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, lovačkih domova i streljana te izgradnju volijera ili gatera, kao i promociju lovstva. Maksimalan iznos bespovratne potpore je 13.200 eura.

Ostatak sredstava u iznosu od 26.047 eura osiguran je putem javnog poziva koji je otvoren do 15. studenoga 2023. godine, a sredstava su namijenjena za poboljšanje gospodarenja s divljači i lovištem odnosno za unos divljači u lovište, sprječavanje šteta od divljači, nabavu opreme potrebne za uzgoj divljači, zbrinjavanje lešina divljih svinja, nabavu opreme za dezinfekciju  i dr.

Prijaviti se mogu lovoovlaštenici lovišta na području Zagrebačke županije, odnosno pravne ili fizičke osobe koje su stekle pravo lova u lovištu na području Zagrebačke županije na temelju Zakona o lovstvu, a na području Zagrebačke županije imaju jedno ili više lovišta te Lovački savez Zagrebačke županije.

Za ribarstvo je osigurano gotovo 44 tisuće eura, a sredstva će se dodjeljivati za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije. Natječaj je otvoren do 6. svibnja, a najveći iznos potpore koji će se moći ostvariti je 6.500 eura. Na natječaj se mogu javiti udruge ovlaštenici ribolovnog prava za ribolovno područje ili ribolovnu zonu na području Zagrebačke županije i Športsko ribolovni savez Zagrebačke županije.

Više informacija o javnim natječajima dostupno je klikom na lovstvo i ribarstvo, a o javnom pozivu klikom na lovstvo te na broj telefona 01/6009-427.