Izvještajna skupština Udruge branitelja 151. brigade

Izvještajnu skupštinu održala je Udruga branitelja 151. samoborske brigade. O radu udruge u proteklom vremenu govorio je njezin predsjednik Rudolf Jedvaj. Posebno je naglašena edukacija mladih, učenika samoborskih i svetonedeljskih škola, koja se organizira na lokaciji Trokut-Novska gdje su samoborski branitelji 1991. imali prve okršaje s neprijateljem i prve poginule. Pobrojane su i druge lokacije u RH na kojim su u proteklome razdoblju, u obilježavanju važnijih datuma i događaja iz Domovinskoga rata, sudjelovali članovi udruge. 

U ime Zagrebačke županije prisutna je bila Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine. Zahvalila je članovima udruge na prenošenju istine o Domovinskome ratu na mlade generacije, kao i brizi za branitelje i njihove obitelji.

„Čuvajte i njegujte odnos bliskosti i povjerenja. Prenosite to na sve nas, jer našoj državi nedostaje zajedništva. Ako stavimo glave skupa ništa nije nemoguće“, rekla je predsjednica. Pozvala je braniteljske udruge da se jave na natječaj Županije kojim se financiraju programi i projekti udruga proizišlih iz Domovinskoga rata.