Sastanak s glavnim tajnikom Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

Glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske Marijo Rajič boravio je u Zagrebačkoj županiji gdje je održan zajednički sastanak s predsjednicom Županijske skupštine Zagrebačke županije Martinom Glasnović, predsjednikom Savjeta mladih Zagrebačke županije Harisom Hadžićem te nadležnom pročelnicom Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i opću upravu Kristinom Autischer Jadrešić. Tom prigodom predstavio je program konferencije „Sadašnjost, a ne budućnost“ koja će se održati 14. ožujka 2023. godine u Zagrebu, a koja će okupiti sve relevantne sudionike uključene u procese donošenja javnih politika za mlade.

„Želja nam je ovom konferencijom objediniti dijalog savjetodavnih tijela, svih županijskih skupština i župana te predstavnika izvršne vlasti i zakonodavnog tijela“, rekao je Rajič dodavši da se radi o zajedničkom projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Hrvatske zajednice županija i Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske.

„Na konferenciji ćemo predstaviti nekoliko odlučujućih reformi koje bi trebale dovesti do većeg uključivanja i angažmana članova savjeta mladih u donošenju političkih odluka i općenito donijeti veći značaj mladima na razini županija“, naglasio je Rajič.

Podršku ovoj inicijativi dala je i Zagrebačka županija. „Važno je kod mladih probuditi aktivizam i poriv da se uključe u političke procese“, rekla je Glasnović pohvalivši pritom rad Savjeta mladih Zagrebačke županije. „Iako je konstituiran tek u srpnju prošle godine, Savjet mladih pokazao je velik angažman koji se ocrtava i u ovoj suradnji s Koordinacijom županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske“, rekla je Glasnović.