Izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje

Izvještaju skupštinu održala je HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje. O aktivnostima u proteklih godinu dana govorio je predsjednik udruge Miljenko Komes, posebno naglasivši suradnju s Udrugom branitelja 151. samoborske brigade. Komes je rekao da HVIDR-a podupire "svakoga tko želi izaći iz kuće i nečim se baviti". Poručio je da se ne smiju zaboraviti oni koji su za slobodu Domovine dali svoje živote, stoga je posebno istaknuo terensku nastavu koja se za samoborske školarce organizira kod spomen-obilježja Trokut Novska. Sjednici je, uz ostale, prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Vaš rad s djecom najveća je vrijednost. Istina i vrijednosti Domovinskoga rata nikada se ne smiju zaboraviti“, rekla je predsjednica Skupštine, podsjetivši da Županija podupire rad udruga proizišlih iz Domovinskoga rata. Dodala je da je velika važnost ovih udruga što braniteljima pružaju informacije gdje mogu ostvariti svoja prava. Skupštini su prisustvovali i generali Rudi Stipčić, Zdravko Andabak i Josip Lucić.

„Najveća vrijednost Domovinskoga rata je što smo svi zajedno pod hrvatskom zastavom stvorili našu domovinu. Samo zajedništvom i razumijevanjem sačuvat ćemo je i od ugroza budućnosti“, poručio je general Lucić, pozvavši prisutne da koriste usluge veteranskih centara.