Sufinanciranjem Županije održana tribina „Hipokinezija - bolest nekretanja“

U sklopu edukacijskih tribina za populaciju branitelja, čije održavanje sufinancira Zagrebačka županija, u Rakitju je održana tribina „Hipokinezija - bolest nekretanja“. Predavač je bio Allen Bartoš, predsjednik Udruge za šport i rekreaciju „Veterani 91“.

„Populacija hrvatskih branitelja iz dana u dan sve više stari, a s godinama stižu i bolesti, poput hipertenzije i dijabetesa. No, one se mogu prevenirati tjelesnom aktivnošću. Zato je važno da ljudi, u bilo kojem životnom dobu, pokrenu sebe i svoj organizam i tako zaštite zdravlje“, rekao je Bartoš, dodavši da je hipokinezija ili bolest nekretanja javnozdravstveni problem u većini zemalja svijeta.

Uvodno se sudionicima tribine obratila Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije.

„Vodimo brigu o udrugama civilnoga društva, među kojima su nam izuzetno bitne udruge proizišle iz Domovinskoga rata. Za braniteljsku populaciju ove smo godine predvidjeli nešto više od 152.000 eura. Osim sufinanciranja njihovih projekata i programa, nastavljamo i s medicinskom rehabilitacijom branitelja u Specijalnoj bolnici 'Naftalan'“, rekla je pročelnica.