Predstavljeni suveniri Zagrebačke županije

Novi suveniri

Črlena i svilena roža te pisanka motivi su tradicionalnih narodnih nošnji, a zajedno s turom, koji vizualizira glavu goveda po kojem je Turopolje dobilo ime, glavni su motivi nove linije Borboleta narukvica čime je nastavljena uspješna dvogodišnja suradnja poznatog domaćeg brenda nakita i kreativnog tima Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Na predstavljanju nove linije suvenira Zagrebačke županije, promovirane su i majice, hoodice s motivima narodne nošnje koje prate motive narukvica – nošnje zagrebačkog kraja.

„Za kraj godine iz turizma nam dolaze lijepe vijesti! Broj noćenja u Zagrebačkoj županiji do sada je za 2% veći u odnosu na rekordnu 2019. godinu, tako da sa sigurnošću možemo reći da se turizam ili još bolje rečeno turisti vraćaju“, rekao je ovom prigodom zamjenik župana Damir Tomljenović dodavši da Zagrebačka županija ima niz turističkih aduta – od vrhunske eno gastro ponude, poznatih vinskih cesta, do biciklističkih staza, prekrasne prirode i kulturne baštine.

„Trend koji bilježimo u posljednje vrijeme je porast interesa kod gostiju za iznajmljivanje kuća za odmor“, rekao je Tomljenović. Istaknuo je i da će ovaj nakit s daškom tradicije, naročito u ovo blagdansko vrijeme pred nama, biti idealan poklon koji će svakoga razveseliti.

Predstavnici hrvatske tvrtke Borboleta, Borna Strižak i Stanislav Kostić, dizajner narukvica, istaknuli su da je projektni zadatak bio izazovan no uspjeh nije izostao – što potvrđuje i sjajna online prodaja narukvica kojih je prošle godine prodano preko 2 tisuće s motivima podgutnice i poculice.

„Bogatstvo kulturne baštine i kreativan koncept suvenira bile su smjernica za pripremu modernih narukvica koje elementima narodne nošnje predstavljaju simbol nacionalnog identiteta. Rezultat izvrsne suradnje Turističke zajednice Zagrebačke županije i tvrtke Borboleta i ove je godine rezultirao autentičnim i originalnim dizajnom koji postiže visoku razinu prepoznatljivosti, a s druge strane s takvim suvenirom znamo da su oni najbolji promotor destinacije Zagrebačke županije. Turistička zajednica Zagrebačke županije spaja koncept kulture i turizma kroz funkciju odličnog suvenira kao jednog od načela razvoja održivog turizma. Za kraj ove godine imamo idealne poklone kojima iskazujemo simboliku života“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.