Natpisi govore sve!

Rudolph na cesti

Blagdanskom ozračju s velikom i važnom svrhom pridružila se i Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije. Kreativnom i dosjetljivom komunikacijskom kampanjom ovog prosinca povezala je najdraže božićne motive u cilju povećanja sigurnosti i opreza u prometu.

Iz ŽUC-a su tako na frekventnim lokacijama postavili ploče sa zanimljivim božićnim natpisima koji vozače pozivaju na defenzivnu vožnju.

„Uspori! Rudolph na cesti!“, „Pazi kako voziš, Djed Božićnjak te gleda!“, „Oprez! Vilenjaci nadgledaju promet!“, „Uspori! Još uvijek stigneš napisati pismo Djedu“, „Sve što nam treba ovog Božića si ti… Zato te molimo USPORI!“, natpisi su koji predstavljaju prometne božićne čestitke za sve sudionike u prometu, a potiču ih da djeluju u skladu s božićnim duhom – oprezno, sigurno i plemenito.

„Želimo iskoristiti ovaj božićni period da podsjetimo ljude koliko je važno da svatko od nas bude svjestan i odgovoran sudionik u prometu. S obzirom na to da je ljudsku pažnju danas sve teže uhvatiti, odlučili smo komunicirati poruke sigurnosti kroz jednu lijepu božićnu priču koja će svakako ostaviti traga na sudionike u prometu. Blagdansko vrijeme donosi puno prilika za slavlja, stoga apeliramo na ljude da se suzdrže konzumacije alkoholnih pića ako će upravljati motornim vozilima“, istaknuo je ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije Tomislav Landeka, koji je prije nekoliko dana izabran za novog predsjednika Udruge županijskih uprava za ceste Hrvatske.

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ovom je kampanjom još jednom pokazala važnost komunikacije u poticanju sigurnog i opreznog prometovanja i zaštiti sudionika u prometu. Podsjetimo, iskorak u komuniciranju sigurnosti napravili su i pločama s uočljivim natpisima „USPORI i slobodno zakasni svekrvi na ručak.“, „Budi frajer, ne vozi dok piješ.“, Nisi Superman, uspori!“ i drugima.