Slovenski veleposlanik u posjetu Županiji

U posjetu Zagrebačkoj županiji boravio je veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj, Nj. E. Gašper Dovžan. U Hrvatskoj je od lipnja ove godine, a sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem  razgovarao je o gospodarskim potencijalima, mogućnostima ulaganja te prometnoj povezanosti.

Zamjenik Tomljenović ukratko je predstavio potencijale Županije s najvećim naglaskom na poduzetničke zone koje se nalaze na važnim europskim prometnim koridorima.

Slovenski veleposlanik istaknuo je kako je Zagrebačka županija za Sloveniju jedna od važnijih županija posebice u gospodarskom smislu, istaknuvši kako zajedno sa gradom Zagrebom čini čak 60 posto gospodarsko trgovinske razmjene, što će ulaskom Hrvatske u Schengen i uvođenjem eura zasigurno  još dodatno rasti.

S ciljem daljnje suradnje, govorilo se o susretu poduzetnika na kojem bi se oni dodatno prezentirali i povezali, ali i predstavile poduzetničke zone na području Zagrebačke županije kao mjesta za nova ulaganja.  

Uz veleposlanika i zamjenika, sastanku su nazočili i savjetnik za gospodarstvo Dušan Pšeničnik i pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.