Održan svečani prijem za vatrogasne olimpijce

Nakon što je šest ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zagrebačke županije ostvarilo zapažene rezultate ovog srpnja na takozvanoj Vatrogasnoj olimpijadi* održanoj u slovenskom Celju, Zagrebačka županija je za njih i vatrogasne suce organizirala svečani prijem u Križu.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović čestitao im je na sjajnim rezultatima – naime, prvo mjesto i olimpijsko zlato osvojila je velikogorička ženska ekipa DVD-a Ribnica u „A“ kategoriji, dok je DVD Razljev zauzeo peto, DVD Deanovec sedmo, a DVD Andrilovec 42. mjesto u muškoj „A“ kategoriji. U kategoriji mladeži (mješovita ekipa) 7. mjesto zauzeo je DVD Ribnica, dok je 9. mjesto u ženskoj konkurenciji mladeži zauzeo DVD Ostrna.

„Svaka kuna uložena u vatrogastvo višestruko nam se vraća“, rekao je Tomljenović istaknuvši da je Zagrebačka županija samo ove godine u vatrogastvo uložila više od 4,5 milijuna kuna. „Osim tog kontinuiranog ulaganja, pomogli smo i našim dobrovoljnim vatrogascima da se adekvatno opreme za nastup na ovom vatrogasnom natjecanju, a oni su nam se najljepše zahvalili ovim sjajnim rezultatima“, rekao je Tomljenović.

„Ovakav veliki uspjeh naših ekipa dodatni je poticaj svim budućim generacijama da se priključe lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, te se na taj način obnavljaju naša društva“, izjavio je Nikola Rnjak, izaslanik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, te zahvalio Zagrebačkoj županiji na opremanju svih šest ekipa koje su sudjelovale na Vatrogasnoj olimpijadi sa ukupno 120.000 kuna.

„Među samim ekipama iz Zagrebačke županije osjećala se velika sloga i zajedništvo što nam je pomoglo i guralo nas do prvog mjesta“, rekla je Lucija Navračić iz DVD-a Ribnica uz zahvalu Zagrebačkoj županiji i županijskoj Vatrogasnoj zajednici na sjajnoj pripremi ekipa i organizaciji.

„Pokazali smo da i dalje držimo primat što se tiče natjecateljskog vatrogastva u Republici Hrvatskoj i nadam se da ćemo zadržati taj nivo u narednom razdoblju“, nadovezao se Ivica Srdojević iz DVD-a Razljev čije je osvojeno 5. mjesto u muškoj A kategoriji najbolji do sada postignuti hrvatski rezultat u toj kategoriji.

Tom je prigodom Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije svim ekipama uručila plakete za ostvarene rezultate i izniman doprinos promociji vatrogastva na području Zagrebačke županije.

 

* XVII. Međunarodno vatrogasno natjecanje i XXIII. Međunarodni susret vatrogasne mladeži, poznatije kao Vatrogasna olimpijada, održavala se od 17. do 24. srpnja u slovenskom Celju.