Sajam gospodarstva u Zaprešiću

U Zaprešiću je danas otvoren trodnevni Sajam gospodarstva. Već 22 godine organizira ga Udruženje obrtnika Zaprešić.

„Sajam je prigoda za razmjenu iskustava, ali i velika izložba dostignuća obrtnika i poduzetnika iskazana u raznovrsnoj ponudi proizvoda i usluga“, poručio je Davor Pismarović, predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić.

Sajam je otvorio Robert Blažinović, ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Rekao je da Ministarstvo nastoji osigurati povoljan zakonodavni okvir za jačanje konkurentnosti poduzetnika te osigurava bespovratna sredstva i financijske instrumente kako bi se poduzetnicima olakšalo poslovanje. Rekao je i da na krizu, izazvanu pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini, ne treba gledati kao na skup problema, već na skup izazova na koji treba dati najbolji mogući odgovor.

Zagrebačka županija, uz Grad Zaprešić, suorganizator je sajma. U njezino ime otvorenju je prisustvovao pročelnik za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.

„Raduje što se, nakon dvije pandemijske godine, tradicija sajmovanja ponovno nastavlja. Ponosni smo na naše gospodarstvenike i obrtnike koji su lani, prema financijskim pokazateljima, bili odmah iza poduzetnika grada Zagreba, najsnažnijega gospodarskog središta“, rekao je Fašaić, dodavši da upravo zahvaljujući rezultatima poduzetnika, i njihovim uplatama u proračun, Zagrebačka županija može ulagati u školstvo, zdravstvo, komunalnu infrastrukturu...

„Dio onoga što vi uplaćujete u naš proračun vraćamo i vama. Ove smo godine poduzetnicima i obrtnicima isplatili potpore u iznosu od 10 milijuna kuna“, rekao je Fašaić.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk rekao je da su izlagači prisutni na sajmu garancija budućeg razvoja.

Prisutnima su se obratili i Damir Židanić, u ime Hrvatske obrtničke komore, i Antun Trojnar, u ime Obrtničke komore Zagreb.

Uz gospodarstvenike iz Zaprešića i okolnih općina, na sajmu sudjeluju izlagači iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije te gosti iz Krškog (Slovenija) i Kanjiže (Srbija).