Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Vrijedne ruke zadrugara

Sok od jabuke ili pekmez od šljiva. Sirup od koprive ili mente. Sapuni, narukvice, ogrlice... Keramički ukrasi, mirisni jastučići, macerati, ulje za tijelo... I još štošta toga, ukrasnoga i uporabnoga, izložili su zadrugari, osnovnoškolci i srednjoškolci, na 9. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije upriličenom danas u Velikoj Gorici.

„Zagrebačka županija već dvadeset godina podupire i daje punu podršku učeničkim zadrugama kojih na našem području ima čak 40“, prilikom otvorenja sajma rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec dodavši da je Županija samo u ovoj godini za zadrugarstvo osigurala 133.000 kuna.

Također, poželio je puno uspjeha zadrugama koje će se krajem ovog mjeseca u Vinkovcima predstaviti na Državnoj smotri učeničkih zadruga. „Budući da naši zadrugari unazad nekoliko godina na njoj postižu sjajne rezultate i uvijek su među prvih pet u Republici Hrvatskoj, siguran sam da će i ove godine imati puno uspjeha“, istaknuo je Kolarec.

Nakon kraće svečanosti otvorenja manifestacije, štandove zadrugara obišli su zamjenik župana Ervin Kolarec, v.d. pročelnika Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice Neven Topolnjak i Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.