Održani sportski susreti Zajednice udruge umirovljenika Zagrebačke županije

Tradicionalne sportske susrete Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je ove godine u Dugom Selu. Sudjelovali su umirovljenici iz 29 općinskih i gradskih udruga, njih oko 1200, tristotinjak više nego lani. Družili su se i natjecali u šahu, belotu, pikadu, streljaštvu, kuglanju i potezanju užeta.

„Umirovljenici žele ove susrete!“, kratko je prokomentirao Josip Jakopač, predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Susrete je otvorio zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Dani korone su, nadam se, prošli. Možemo se opet okupljati i družiti. A upravo je druženje svima nama, a posebno umirovljenicima, jako nedostajalo“, rekao je Tomljenović, obećavši da će Županija i dalje biti uz umirovljenike.

„U proračunu imamo predviđena sredstva, oko milijun kuna godišnje, za programe umirovljenika. Pomagat ćemo im i dalje u svemu onome što će od nas tražiti“, rekao je Tomljenović.

Sudionicima susreta također su se obratili Stjepan Jambrišak, predsjednik Udruge umirovljenika Dugog Sela i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

„Šator je pun ljudi, važno nam je da se oni vesele, da vide da nismo zaboravili na njih, da su oni ovome društvu i dalje vrlo vrijedni“, rekao je Panian.

Dan nakon sportskih održani su i susreti pjevačkih zborova umirovljenika.