Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice

Godišnju sjednicu Skupštine održala je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije.

Govorilo se o osposobljavanju vatrogasaca u protekloj godini, intervencijama, dislokaciji, društvenim aktivnostima, nabavi vozila i vatrogasne opreme, a posebno natjecanjima s obzirom da su četiri vatrogasne ekipe, konkretno DVD Andrilovec, DVD Razljev, DVD Deanovec i DVD Ribnica izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu koja će se održati u srpnju ove godine u Sloveniji.

„Imali smo veliki broj intervencija od kojih su neke bile naročito rizične i opasne, no zahvaljujući dobroj osposobljenosti i opremljenosti nismo imali niti jednog povrijeđenog vatrogasca“, istaknuo je predsjednik VZZŽ Slavko Povrlišek zahvalivši svim vatrogascima kao i njihovim obiteljima na požrtvovnosti.

Zahvalu vatrogascima za sve ono što čine uputio je zamjenik župana Damir Tomljenović. „Sve što županija ulaže u vatrogastvo, vraća se višestruko. Sljedeće što ćemo konkretno poduprijeti je opremanje naših ekipa za Vatrogasnu olimpijadu kako bi u Sloveniji imali sve što im je potrebno“, rekao je Tomljenović dodavši kako u bliskoj budućnosti valja staviti naglasak na povlačenje sredstava iz EU fondova prvenstveno za nabavu suvremene opreme te daljnje privlačenje mladih ljudi da se uključe u dobrovoljna vatrogasna društva.

Sjednica je održana u Dugom Selu čiji je gradonačelnik Nenad Panian posebno pohvalio organiziranost, hrabrost i profesionalnost naših vatrogasaca.