Još jedan EU projekt Turističke zajednice Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije partner je na još jednom europskom projektu pod nazivom KNOWING koji se financira iz programa Obzor Europa.

Projekt je krenuo 1. lipnja 2022. godine, provodit će se 48 mjeseci, a bavi se održivošću tj. prilagodbi te ublažavanju klimatskih promjena.

U projektu sudjeluje ukupno 19 partnera, iz ukupno 8 zemalja Europe (Austrije, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Estonije, Nizozemske i Hrvatske). Svi partneri su uspješni u svojim područjima, primjerice Sveučilište Birmingham iz Velike Britanije. Koordinator cijelog projekta je Austrijski institut za tehnologiju iz Beča, a Turistička zajednica Zagrebačke županije jedini je predstavnik iz Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 6.579.574,00 EUR, a proračun Turističke zajednice Zagrebačke županije iznosi 72.812,00 EUR, s tim da je stopa sufinanciranja 100%. U okviru projekta Turistička zajednica Zagrebačke županije provodit će promotivne aktivnosti, organizirati radionice, provoditi istraživanja te sudjelovati u zajedničkom razvoju smjernica za turistički sektor u svrhu prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena. Aktivnosti su usmjerene na sve dionike turističkog sektora, i privatni i javni sektor.