Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma

Među nagrađenima „Via VINO“ Turističke zajednice Zagrebačke županije

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“, a u okviru 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu, dodijeljene su tradicionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za 2021. godinu. Brončanu povelju osvojila je destinacijska kampanja „Via VINO“ Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Kampanja se provodila od 15. listopada do 15. studenoga 2021. godine na području vinskih cesta Zagrebačke županije, sudjelovalo je 65 vinara, a jedinstvena je po tome što je po prvi puta okupila vinske, gastronomske i kulturne sadržaje diljem Zagrebačke županije.

„Velika hvala našim vrijednim vinarima na podršci! Izuzetno smo ponosni što je naš projekt priznat i nagrađen od strane struke“, istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Na natječaj za „Suncokret ruralnog turizma“ pristiglo je 138 prijava projekata od čega je nagrađeno njih 59. Nagradama se promiču najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, promiče se izvornost i vodi računa o održivosti i stvaranju novih proizvoda ruralnoga turizma.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković ovom je prigodom dodijelila šampionske titule Veliki zlatni suncokret. Ovogodišnji šampioni su hotel Village Balatura u Vinodolskoj dolini, restoran Crna svinja u Čepinu i Domestic House Lola iz Vukovara.