Konstituirano Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 1. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije na kojoj je jednoglasno podržan prijedlog Plana rada Koordinacije za ovu godinu.

Predsjednica Povjerenstva Brankica Benc naglasila je da je Plan rada Povjerenstva za 2022. godinu usmjeren na zaštitu i promicanje ravnopravnosti spolova i zaštite od nasilja u obitelji, dok je članice Povjerenstva zanimalo da li su osnovana slična povjerenstva za ravnopravnost spolova u gradovima i općinama Zagrebačke županije kako bi uspostavili što bolju suradnju s njima. Predloženo je i da jedna od tema javnih tribina koje ovo Povjerenstvo planira organizirati bude i briga o ženskom reproduktivnom zdravlju.

Inače, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije osnovano je kao stručno radno-savjetodavno tijelo Županijske skupštine Zagrebačke županije za pitanja ravnopravnosti spolova.  Članice aktualnog saziva su Brankica Benc, Martina Glasnović, Sanja Borovec, Marina Štokan Bosanac, Zvjezdana Sečen, Eva Jendriš Škrljak, Romina Zadravec i Brigitte Berulec.