U Krašiću proslavljeno Stepinčevo

U Krašiću je obilježena 62. godišnjica smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca, a u ime Zagrebačke županije vijenac su položili zamjenik župana Damir Tomljenović te predsjednica i potpredsjednik Županijske skupštine Martina Glasnović i Mato Čičak.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća izaslanik predsjednika Vlade i njezin potpredsjednik, ministar branitelja Tomo Medved pozvao je sve da sačuvamo svoju najveću snagu, a to je jedinstvo i zajedništvo.

„Najvažnija ostavština Alojzija Stepinca danas je 'vjera u nas, vjera u našu snagu', kako se ne bi nastavilo raslojavanje društva i kako bi se nastavio prosperitet zemlje uz prepoznavanje potreba najslabijih i potreba obitelji“, istaknuo je Medved.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović podsjetio je na neprocjenjivu vrijednost blaženika i Krašića. „Možda ni sami nismo svjesni kakvu vrijednost ovdje u Krašiću imamo. Ovo je malo mjesto koje je dalo izuzetno vrijedne ljude, od blaženog Alojzija Stepinca pa do našeg suvremenika kardinala Franje Kuharića“, rekao je Tomljenović istaknuvši kako Zagrebačka županija nastavlja razvijati ovaj kraj kao središte vjerskog turizma.

Načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik zahvalio je Zagrebačkoj županiji što je prepoznala potencijal Krašića i što osigurava sredstava za potrebnu infrastrukturu, prvenstveno parkirališta. „U posljednje tri godine izgradili smo jedno veliko i dva manja parkirališta tako da je sada situacija puno bolja, no potrebe su i dalje velike. Prije pandemije imali smo i do 50 tisuća hodočasnika, a vjerujem kako će te brojke kroz godine samo rasti“, rekao je Petković Fajnik.