U tijeku pripreme za drugi po redu WRC Croatia Rally

Točno 70 dana prije starta drugog po redu WRC Croatia Rally-ja, koji će se velikim dijelom voziti kroz Zagrebačku županiju, u sjedištu Zagrebačke županije danas je održan sastanak županijskih operativnih snaga s organizatorima ovog važnog sportskog događaja.

Naime, drugo izdanje ove utrke u Hrvatskoj održat će se od 21. do 24. travnja 2022. godine, a dio brzinskih ispita vozit će se i po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske županije te Grada Zagreba. Riječ je o vrhunskom sportskom događaju koji objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima. Utrka je to koju obožavatelji automobilizma željno iščekuju i prate u više od 150 zemalja diljem svijeta.

Okupljene je uvodno pozdravio zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec rekavši da se radi o sportskom spektaklu, ali i gospodarskoj i turističkoj priredbi čiji će kadrovi u izravnom prijenosu obići cijeli svijet.

„Organizatorima na raspolaganje stavljamo našu Vatrogasnu zajednicu, Zavod za hitnu medicinu, Turističku zajednicu i Županijsku upravu za ceste, kao i stotine volontera uključenih u našu Zajednicu sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije“, rekao je Kolarec, a želju za suradnjom su objeručke prihvatili i predstavnici svih tih županijskih institucija koji su također prisustvovali ovom operativnom sastanku.

Dino Deljkić, tajnik natjecanja, izrazio je zadovoljstvo što je krovna organizacija World Rally Championship, odnosno Međunarodna automobilistička federacija (FIA) ponovno dala povjerenje Hrvatskoj uvrstivši je u kalendar utrka za Svjetsko prvenstvo za 2022. godinu.

Direktor natjecanja Željko Štefanić istaknuo je da se oni kao organizatori nadaju popuštanju epidemioloških mjera do početka utrke kako bi i gledatelji mogli u što većem broju sudjelovati u ovom jedinstvenom sportskom događaju.