Ovo je nova škola u Luki!

Školarci iz Luke itekako imaju razloga za veselje! Uz bok 110 godina staroj školi izgrađena je nova školska zgrada koju je danas zajedno sa suradnicima obišao župan Stjepan Kožić. Građevinski radovi u vrijednosti 18,4 milijuna kuna u potpunosti su završeni, a u tijeku je opremanje školske kuhinje i učionica čime će ulaganja doseći gotovo 21 milijun kuna. Suvremeni je to prostor na gotovo dvije tisuće kvadrata, a investiciju u potpunosti financira Zagrebačka županija.

„U novoj školi moći će boraviti 240 učenika i to u jednoj smjeni, čime se otvara mogućnost produženog boravka. Na taj način Luka dobiva europski standard, a učenici, nastavnici i zaposlenici ugodan prostor za rad i učenje “, rekao je Kožić istaknuvši kako će 2022. godina u Zagrebačkoj županiji biti upamćena po rekordnom broju izgrađenih kapitalnih objekata u školstvu ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna. „Uz novu školu u Luki, pred samim završetkom su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, značajno se dograđuju škola i dvorana u Pušći, a do kraja godine očekuje se i završetak izgradnje nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom“, rekao je Kožić.  

Načelnik općine Luka Darko Kralj rekao je da je dovršetak škole velika stvar za ovu malu općinu. „Tek sad pored ove nove i moderne škole dolazi do izražaja koliko je stara zgrada bila derutna i da je bilo vrijeme da izgradimo novu“, rekao je Kralj zahvalivši Županiji što je prepoznala potrebu za izgradnjom ovog objekta.

„Škola trenutno ima 102 učenika, 30 zaposlenika, a nastava se u odvija u dvije smjene u 4 učionice“, opisala je trenutne uvjete rada u staroj zgradi škole ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić. „To će se sve promijeniti skorašnjim preseljenjem u ovu novu zgradu kojoj se zaista svi, i mještani i učenici i roditelji i učitelji, zasad divimo izvana i s nestrpljenjem čekamo preseljenje“, rekla je Meglić pohvalivši pritom suradnju svih aktera uključenih u ovaj projekt. „Posebice nam je drago da su u fazi projektiranja uzete u obzir sugestije učitelja jer će oni u konačnici najviše i koristiti nove kabinete i učionice“, istaknula je ravnateljica.

Uz opremanje škole, u tijeku je ishođenje uporabne dozvole, a potom i suglasnosti resornog ministarstva kako bi u njoj i službeno mogla započeti nastava.