Poklon bonovi za uspješne učenike na državnim natjecanjima

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Zagrebačke županije, njih 89 koji su na državnim natjecanjima u protekle dvije godine osvojili jedno od prva tri mjesta te njihovih 62 mentora u sljedećih nekoliko dana u školama čeka iznenađenje iz Zagrebačke županije – poklon bonovi u iznosu od 500, 700 i 1.000 kuna. Troje učenika i jedna mentorica tim su povodom danas bili na prigodnom prijemu kod župana Stjepana Kožića.

Uputivši čestitke, župan Kožić istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima. „Svjesni smo da veliki rezultati ne dolaze preko noći. Put do njih popločen je radom, trudom, učenjem i treniranjem i to je ono što vas posebno krasi“, rekao je Kožić, dodavši kako je upravo obrazovanje niz godina prioritet u Zagrebačkoj županiji.

„Prvenstveno kroz kapitalnu izgradnju, ova će godina biti rekordna jer smo pred samim završetkom niza vrijednih investicija – nove osnovne škole u Luki, novih sportskih dvorana u Bedenici i Klinča Selima, značajne dogradnje škole i dvorane u Pušći, a naveliko se radi i na izgradnji nove sportske dvorane u Graberju Ivanićkom. Također, zelinska Srednja škola Dragutina Stražimira dobiva nove radionice i praktikume, a započela je i gradnja nove škole u Strmcu“, rekao je Kožić.

Nekadašnja stipendistica Zagrebačke županije, a danas nagrađena mentorica Irena Peruš iz jaskanske osnovne škole zahvalila se u ime svih mentora istaknuvši kako biti mentor nije posao nego poziv. „Bez obzira kakav rezultat učenici postigli, natjecanja doprinose njihovom samopouzdanju, a kad k tome još i pobijede, tko sretniji od nas mentora!“, naglasila je Peruš, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što prepoznaje uspjehe učenika i rad mentora.

Da su pripreme za državna natjecanja itekako intenzivne rekao je Val Karan koji je u posljednje dvije godine kao učenik OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću sudjelovao na čak devet državnih natjecanja, a na četiri od njih osvojio je jedno od prva tri mjesta. Inače, Val je učenik s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima u predmetnoj nastavi, a danas pohađa prvi razred XV. gimnazije i stipendist je Zagrebačke županije.

Barbara Jelić od malih nogu trenira gimnastiku, a sa svojom ekipom iz samoborske OŠ Bogumila Tonija osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju u kategoriji sportske gimnastike. Koliko je to dobra i utrenirana ekipa bila možda najbolje svjedoči činjenica da je svake godine, od petog do osmog razreda, nastupala na državnim natjecanjima.

Dupli treninzi, bodovi na regionalnom natjecanju i odlična mentorica, prema riječima Hane Kršek recept su za prvo mjesto na državnom natjecanju iz suvremenog plesa. Hana već 12 godina pleše u plesnom klubu, a na državnom natjecanju nastupila je kao učenica velikogoričke Umjetničke škole Franje Lučića.

Inače, u protekle dvije godine od ukupno 89 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije, 45 ih je osvojilo prvo mjesto, 26 učenika dugo, a 18 učenika treće mjesto.

Dokumenti