DVD-u Luki uručena nova vatrogasna oprema

Dobrovoljno vatrogasno društvo Luka djeluje 75 godina, a njegovima je članovima, u prostorijama DVD-a Vrbovec, uručena nova vatrogasna oprema čiju je nabavu sufinancirala Zagrebačka županija. Društvo danas broji 80-ak članova, od čega je za 18 operativaca nabavljeno 16 novih vatrogasnih kompleta.

„Pet kompleta navalnih odijela nas košta 35.300 kuna, od čega je Županija pomogla s 33.000 kuna. Za 11 kombinezona smo izdvojili 9.350 kuna, a Grad nam je pomogao s 5.000 kuna. Već iduće godine moramo nabaviti novije navalno vozilo te krenuti u gradnju novih garaža, jer sadašnje uskoro postaju dio dječjeg vrtića, koji Grad treba urediti upravo u Luki“, rekao je predsjednik DVD-a Luka Mijo Mijatović govoreći o planovima društva u idućem razdoblju.

U ime Zagrebačke županije prigodnoj svečanosti uručivanja vatrogasne opreme nazočio je zamjenik župana Damir Tomljenović zajedno s Damirom Fašaićem, ovlaštenim za obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije.

„S 21.000 dobrovoljnih vatrogasaca, Zagrebačka županija je prva u Hrvatskoj, a za njihov rad izdvaja se godišnje više od pet milijuna kuna – od toga samo za djelatnost Zajednice oko 4,5 milijuna. Nisu to mala sredstva, ali vi ih svojom aktivnošću i požrtvovnošću zaslužujete i zato će Županija vatrogascima na pomoći biti i ubuduće“, rekao je Tomljenović.

Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije ovom je prigodom bio i izaslanik gradonačelnika grada Vrbovca Denisa Kralja te je napomenuo kako je ulaganje u opremu i ljude prioritet.

„Posebno nas vesele ovakvi događaji kada se nabavlja nova vatrogasna oprema koja štiti vatrogasca na intervenciji jer nema niti lakih niti bezazlenih intervencija. Ulaganje u opremu i ljude nam je prioritet pa se svaka uložena kuna višestruko vraća. DVD Luka spada u prva vatrogasna društva koja uz DVD Vrbovec izlaze na sve intervencije“, istaknuo je Povrlišek dodavši da vatrogastvo na području Zagrebačke županije predstavlja organizirani sustav koji reagira na brojne svakodnevne izazove i predstavlja učinkoviti faktor sigurnosne stabilnosti.

Ovom prigodom uručene su i posebne zahvalnice Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i Vatrogasne zajednice grada Petrinje DVD-u Luka, zapovjedniku Željku Grgoiću, Matiji Krsniku i Ivanu Žaobiju za poseban doprinos i pomoć VZG-u Petrinja, JVP-u Petrinja i gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa. Zahvalnice im je uručio Slavko Povrlišek, koji je tom prigodom istaknuo da su vrbovečki vatrogasci među prvima stigli u Petrinju pružiti pomoć nakon razornog potresa koji se dogodio 29. prosinca 2020. godine.

Foto: 01Portal.hr – Multimedijalni medijski online portal