Predsjednik Vlade RH obišao tvrtku KFK u Rugvici

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je građevinsku tvrtku KFK u Rugvici, koja posluje od 1997. godine, zapošljava 500 zaposlenika i izrazito je izvozno orijentirana te gradilište Poslovnog parka „City Island“ u Buzinskim Krčima.

U izjavi medijima nakon posjeta, premijer je istaknuo da je riječ o najmodernijoj tehnologiji, kvalitetnoj proizvodnji, kompaniji koja je gotovo 100-postotni izvoznik i na taj način daje snažan doprinos hrvatskom gospodarstvu.

„Mislim da je važno podsjetiti i podržati ovakve kompanije koje su u samo 23, 24 godine došle na ovu razinu poslovanja“, kazao je premijer i istaknuo da se gradi ogroman centar na 80.000 m2 sa 250.000 m2 uredskih prostora, hotelom, garažama i drugim sadržajima gdje nije bilo prije toga ničega i koja će omogućiti mnogim kompanijama da ovdje nađu svoje uredske prostore.

„Ovdje su iza nas i studiji za televiziju i sjedište jedne televizijske kuće u budućnosti“, nastavio je Plenković, čestitavši vlasniku, gospodinu Rašiću i ostalima koji se  bave, kako je rekao, ovom velikom investicijom koja vrijedi više od 300 milijuna eura i koja će oplemeniti sadržaj grada na zagrebačkoj obilaznici između Zagreba i Velike Gorice i pravca prema zračnoj luci.

U ime Zagrebačke županije obilasku je nazočio župan Stjepan Kožić.

 

Foto: Vlada RH