Prigodni paketi i staklenka meda za prvašiće

Bagremov, kaduljin, cvjetni, lipov…naravno, riječ je o medu! Od davnina poznatom zaslađivaču bogatih nutritivnih vrijednosti. Danas je blagdan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a tim povodom Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, u suradnji s lokalnim proizvođačima meda, provode projekt Školski medni dan.

Podjelom staklenki meda učenicima prvog razreda osnovnih škola, ovim se projektom želi promovirati med iz hrvatskih pčelinjaka i podignuti svijest najmlađih o potrebi konzumacije zdravih i domaćih proizvoda. U projekt je uključena i Zagrebačka županija pa će tako 1577 učenika iz 31 škole kojima je Županija osnivač, dobiti prigodne pakete sa slikovnicom i unificiranom staklenkom meda.

Med će u osnovne škole dostaviti 14 pčelara s područja Zagrebačke županije.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine Školski medni dan neće se obilježiti prigodnim druženjem u jednoj od naših škola, ali se zato u fotogaleriji možemo prisjetiti kako su se medu obradovali neki bivši prvašići.