Znate li predstaviti svoju udrugu u 90 sekundi?

Hrvatska zajednica županija u suradnji sa savjetnicom za fundraising Mladenkom Majerić i Zakladom Konrad Adenauer pokrenula je projekt „Žuta točka“ kojim se želi potaknuti izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj.

Jedna od projektnih aktivnosti je raspisivanje natječaja na koji udruge mogu poslati kratki video kojim bi u slučaju fundraising kampanje predstavile potencijalnim donatorima – građanima i tvrtkama – misiju svoje organizacije. Natječaj je otvoren do 28. listopada, a uvjet je da video uradak traje do 90 sekundi. Kako prijaviti svoj video uradak saznajte ovdje.

Najbolji uradci dobit će mogućnost sudjelovanja na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Edukacija je planirana kroz 5 modula (svaki u trajanju od 6 sati podijeljena u dva dana) u prvom kvartalu 2022. godine i održat će se online uz završni susret uživo svih sudionika edukacije. Sudjelovanje za dobitnike natječaja je besplatno i svaki sudionik će dobiti potvrdu o završenoj edukaciji.

Cilj je kroz fundraising edukaciju pružiti im znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni koju organizacija želi postići, a za koju joj je potrebna podrška kroz donacije u novcu, naravi i uslugama te ostale vrste podrške.

Dodatna vrijednost edukacije je mogućnost dobivanja novčanih nagrada za najbolje fundraising planove koje će sudionici natječaja pripremiti.