Najuspješnijim poduzetnicima plaketa „Zlatna kuna“

KLIMAOPREMA d.d. iz Samobora u konkurenciji velikih trgovačkih društva, Axilis d.o.o. iz Bregane u konkurenciji srednjih trgovačkih društava te FILIPMETAL&PARTNER d.o.o. iz Velike Gorice u konkurenciji malih trgovačkih društava dobitnici su plaketa „Zlatna kuna“ koje im je za postignute poslovne rezultate u 2020. godini dodijelila Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb.

Kriteriji za dodjelu plakete su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, povećanje zaposlenosti, poslovni prihodi, snaga poduzeća, materijalna i nematerijalna imovina...

U ime Županije svečanosti dodjele plaketa prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec. „U okolnostima pandemije i dvaju potresa, Županija je snažno stala uz svoje poduzetnike dodijelivši im u ove dvije prethodne godine gotovo 24 milijuna kuna bespovratnih potpora što se zasigurno pozitivno odrazilo i na zaposlenost i poslovanje poduzetnika“, naglasio je Kolarec dodavši da su županijski poduzetnici „vitalna žila kucavica“ županijskog gospodarstva.

„Zahvaljujući njihovim rezultatima mi smo u mogućnosti graditi škole, ceste i općenito podizati kvalitetu života svih stanovnika naše županije“, rekao je Kolarec čestitavši pritom svim ovogodišnjim laureatima.

Osim poduzetnika s područja Zagrebačke županije priznanja su dobili i poduzetnici s područja grada Zagreba: KONČAR – distributivni i specijalni transformatori d.d. u konkurenciji velikih trgovačkih društva, NANOBIT d.o.o. u konkurenciji srednjih trgovačkih društava te GAMEPIRES d.o.o. u konkurenciji malih trgovačkih društava.

"Trebalo se preko noći prilagoditi novim uvjetima i ostati na nogama, proizvoditi i plasirati te pobrinuti se za sigurnost radnika. Za to su trebale vrhunske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja, stoga su današnje nagrade tim vrjednije", rekao je Predsjednik HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić.