Otvorena nova sportska dvorana OŠ Antuna Augustinčića sa solarnom elektranom na krovu

Prigodnim programom učenika škole, u Zaprešiću je i službeno otvorena novosagrađena školska-sportska dvorana OŠ Antuna Augustinčića. Nastava se u njoj odvija od početka školske godine, a osim učenika koristit će je i gradske sportske udruge.

„Djeci je nedostajao ovakav prostor! Stara dvorana imala je svega 200 kvadrata, a sada vježbaju u modernoj, trodijelnoj dvorani od preko 2300 kvadrata“, rekla je Danijela Adžijević, ravnateljica škole, dodavši da OŠ Antuna Augustinčića ima dugu tradiciju uspjeha u školskim-sportskim natjecanjima.

„Naši su učenici uspješni sportaši, vjerujem da će na novom parketu nastaviti nizati uspjehe i promicati ljubav prema sportu, jer sport je izuzetno važan za fizičko i psihičko zdravlje djece, ali i svih nas“, dodala je ravnateljica. Gradnja dvorane (sagrađene prije ugovorena roka!) koštala je preko 25 milijuna kuna, od čega je nešto manje od trećine sredstava osigurala Zagrebačka županija. Na tome je Županiji zahvalio gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

„Ulagati u djecu ne košta, ono vrijedi! Ono je čast!“, ustvrdio je Turk, dodavši da sinergija Grada i Županije u ovom projektu može biti primjer i za druge sredine. Rekao je i da je Zaprešić poznat kao grad sporta.

„On se ovom dvoranom otvara i našim sportskim klubovima, ali i građanstvu koje se sportom želi baviti rekreativno“, rekao je Turk, naglasivši da osim što je građena modernim tehnologijama, dvorana na svome krovu ima solarnu elektranu.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovao i župan Stjepan Kožić, podsjetivši pritom na višegodišnja ulaganja Županije u gradnju škola i sportskih dvorana. Trenutno se ulaže oko 150 milijuna kuna - u gradnju škola u Pušći i Luki te sportskih dvorana u Klinča Selima, Bedenici i Graberju Ivanićkom.

„Time najbolje pokazujemo koliko Županija skrbi o kvaliteti obrazovanja“, rekao je župan, naglasivši i Nacionalni plan oporavka i otpornosti kroz koji će se školski objekti moći graditi europskim novcem. O Planu je govorio i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak rekavši da se kroz njega žele stvoriti jednaki uvjeti i jednaka dostupnost obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj. Rekao je i da Zaprešić i Zagrebačka županija mogu biti ponosi na novosagrađenu dvoranu koja podiže razinu kvalitete nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali općenito i pedagoški standard u Zaprešiću.