Četiri vatrogasna odjeljenja izborila nastup na Vatrogasnoj olimpijadi

Sjajan rezultat ostvarila su natjecateljska odjeljenja dobrovoljnih vatrogasnih društava Zagrebačke županije na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca, održanom krajem rujna u Varaždinu. Četiri ekipe - DVD Ribnica u ženskoj i dobrovoljna vatrogasna društva Razljev, Andrilovec i Deanovec u muškoj konkurenciji izborili su nastup na tzv. Vatrogasnoj olimpijadi, iduće godine u Sloveniji. Vatrogasna odjeljenja Ribnice i Razljeva državni su prvaci, odjeljenje Andrilovca osvojilo je drugo, a Deanovca četvrto mjesto. Zbog epidemiološke situacije podjela medalja i pehara nije održana u Varaždinu, već su županijski vatrogasci zaslužena priznanja primili u Križu.

„I ovo natjecanje potvrdilo je da Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije ima najvišu klasu hrvatskoga vatrogastva. Sve ono što radite, radite za potrebu i dobrobit svojih građana. Na tome vam veliko hvala“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zahvalivši i županu na brizi i ulaganjima  u vatrogastvo. Uz Tucakovića, medalje najboljima uručili su Slavko Povrlišek, predsjednik VZ Zagrebačke županije, Marko Magdić, načelnik Križa, Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine, i župan Stjepan Kožić.

„Ponosan sam na vaše rezultate, i ne samo one koje ostvarujete na natjecanjima. Naši žitelji mogu uz vas biti sigurni u bilo kojoj nepogodi. Znaju da ste, kada zatreba, uvijek prvi“, poručio je župan, dodavši da je, po broju članstva, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije najbrojnija u državi.

„Želim da i natjecanje u Sloveniji bude dobro za našu županiju i da kolajne koje ćete donijeti opet budu zlatnoga sjaja“, rekao je župan.

Najboljima je također čestitao Zlatko Hrastić, predsjednik VZ Općine Križ, a obratio im se i načelnik Križa Marko Magdić.

„Po drugi puta naši su vatrogasci (DVD Razljev, op.a.) ispisali povijest. Postigli su vrhunski rezultat i učinili ponosnom našu malu općinu“, rekao je Magdić.

Na državnom natjecanju u Varaždinu ukupno su sudjelovale 203 ekipe, od toga 15 vatrogasnih odjeljenja iz Zagrebačke županije.