Održan prijem karatistice Ane Lenard

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, karatisticu Karate kluba Samobor i hrvatsku reprezentativku, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na ovogodišnjem Europskom prvenstvu održanom od 19. do 23. svibnja u Poreču.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 513 sportaša iz 47 zemalja sažela je i Ana Lenard istaknuvši da je riječ o za nju posebnoj medalji. „Ovo je prvenstvo na kojem sam po prvi put preuzela ulogu kapetanice naše ekipe. Osobno sam imala tri pobjede i jednu neriješenu borbu, a pohvale idu cijeloj ekipi koja se doista lavovski borila i stvarno sam jako ponosna na njih“, izjavila je Lenard dodavši da su u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se sredinom studenoga održati u Dubaiju.

Inače, Ana Lenard jedna je od najtrofejnijih sportašica mlađe generacije s područja Zagrebačke županije, a zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i postignućima u više je navrata proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije.

Čestitavši Ani na osvojenoj ekipnoj bronci zamjenik župana Kolarec istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku zajednicu na svom području. „S obzirom na sjajne rezultate, broj aktivnih sportaša i trenera, ali i ukupno županijsko ulaganje u sport, mislim da već sada možemo govoriti o Zagrebačkoj županiji kao županiji sporta“, rekao je Kolarec. „Kao bivši profesionalni sportaš znam koliko je truda uloženo u ovu medalju, stoga Ana hvala ti što na ovako lijep i uspješan način promoviraš našu Županiju diljem svijeta i što si pravi uzor mladima“, naglasio je Kolarec.

O statusu karatea kao olimpijskoj disciplini govorio je Anin trener Darko Šimunec. „Suprotno našim željama i očekivanjima, karate nije uvršten kao disciplina za naredne Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu. Nade još uvijek ima, u tijeku su pregovori na visokoj državnoj razini u Francuskoj, a mi se evo nadamo da bi to bio najljepši mogući način da završimo Aninu sportsku karijeru“, rekao je Šimunec.

Prijemu su ispred Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije nazočili njezin predsjednik Vladimir Bregović i tajnik Boris Makarun te ispred UO za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice Jadranka Dujić Frlan.