Srbijanski novinari u posjetu Županiji

U sklopu projekta „Puls Europe“, koji se financira europskim novcem, Zagrebačku županiju danas su posjetili novinari vodećih srbijanskih medija. Sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem i pročelnikom Josipom Kraljičkovićem razgovarali su o razvoju poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Zamjenik Tomljenović ih je, uz ostalo, upoznao s ulaganjima Županije u poljoprivredu i ruralni prostor, benefitima koje su poljoprivrednici ostvarili izgradnjom Distributivnog centra za voće i povrće, razvojem stočarske proizvodnje s naglaskom na projekt Regionalnog centra za stočarstvo koji se planira graditi u općini Dubrava, kao i planovima razvoja ekološke poljoprivrede.

Pobliže ih je s poljoprivredom u Zagrebačkoj županiji upoznao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković, posebno obrazloživši Program razvoja ekološke poljoprivrede do 2030. i Program razvoja pametnih sela. S projektom prekogranične suradnje „In cultura veritas“, u kojemu je Zagrebačka županija bila vodeći partner, goste je upoznala Ivana Rendulić Jelušić, voditeljica Odsjeka za regionalni razvoj i međunarodnu suradnju u Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove EU.

Nakon razgovora u prostorijama Županije srbijanski novinari obišli su Samobor, gdje su im domaćini bili članovi Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge, a potom i pekarnicu „Nikl“ u Rudama.