Vrbovec proslavio Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, za koje su laureatima uručena javna priznanja, Vrbovec je proslavio svoj dan. Nagradu Grada za životno djelo primili su Mladen Kefelja i Marijan Krznar, nagradu gradonačelnika "Dobri duh Vrbovca" Veljko Dubravec, a godišnje nagrade Mato Jelić, Anica Hrlec, Franjo Poturiček, Jelena Mucko te dobrovoljna vatrogasna društva Brčevec i Lonjica.

Rekavši da su nagrađeni ponos Vrbovca, gradonačelnik Denis Kralj zahvalio je svima koji doprinose njegovu razvoju.

„Pred nama je novi ciklus EU fondova i čekamo ga spremni. Projekti su pripremljeni ili su u završnoj fazi pripreme. Radi se o novim ulicama, cestama i infrastrukturi u poduzetničkoj zoni, vatrogasnom centru, dječjem vrtiću u Luki, nadogradnji osnovnih škola, dvorani u Lonjici, energetskoj obnovi i solarima na javnim zgradama, kulturnome centru... Projekata ima puno“, ustvrdio je Kralj, rekavši da će trebati puno fleksibilnosti i umijeća da se izvuče maksimum iz onoga što se Gradu pruža.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Podsjetio je da je u ovoj godini Županija osigurala sredstva za gradnju dječjeg igrališta u Vrbovcu i to 40.000 kuna, te za sanaciju nerazvrstanih cesta 200.000 kuna, dok je Županijska uprava za ceste uložila 850.000 kuna u sanaciju Čerkezove ulice.

„U razdoblju pred nama u planu je gradnja županijskoga poduzetničkog centra, gdje očekujemo veliku suradnju s gradonačelnikom. Ovaj centar nije bitan samo za Vrbovec, nego i Županiju u cjelini“, rekao je Kolarec, dodavši da Županija želi partnerske odnose sa svim gradovima i općinama.

„Samo zajedništvom možemo puno napraviti!“, poručio je zamjenik župana.