U općini Dubrava europskim novcem gradit će se Regionalni centar za razvoj stočarstva

Regionalni centar za razvoj stočarstva, koji će se europskim novcem graditi u općini Dubrava, dat će novu dimenziju uzgojno-selekcijskom radu, ali i promociji prodaje visokokvalitetnih grla stoke, prije svega goveda. Rekao je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak prisustvujući, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u prigodi Dana Dubrave. Rekao je da će uskoro biti raspisan natječaj na kojemu će se moći dobiti sredstva za izradu dokumentacije za ovaj projekt, značajan ne samo za područje Zagrebačke županije, nego puno šire.

O europskim sredstvima koja su Hrvatskoj na raspolaganju u narednom programskom razdoblju govorio je i župan Stjepan Kožić.

„Siguran sam da ćemo ih znati iskoristiti kako bismo još snažnije i bolje razvijali naše sredine. Na raspolaganju nam je preko 24 milijarde eura, što je izuzetno visok iznos kojim možemo značajno unaprijediti kvalitetu života. Siguran sam da će dio tog novca doći i u Općinu Dubrava“, rekao je župan, dodavši da je Županija uvijek bila uz svoje gradove i općine i da u Dubravi gotovo da i nema kapitalnog projekta u kojemu nije sudjelovala.

„Siguran sam da ćemo i dalje dobro surađivati i zajedno se boriti za kvalitetu života, prije svega stvarajući uvjete da mladi ne odlaze sa svoje djedovine“, rekao je Kožić.

Općinski načelnik Tomislav Okroša, ujedno i saborski zastupnik, zahvalio je svima koji su u izazovnom vremenu pandemije koronavirusa podržali kontinuirani napredak ove općine – ulaganjem u gospodarstvo, infrastrukturu i općenito kvalitetu života.

„Zajedno smo napravili puno toga, ali posao nije gotov! I dalje ćemo ustrajno raditi na poboljšanju kvalitete života, ulagat ćemo u projekte i aktivnosti koje su ključne za razvoj Dubrave. Veliki doprinos tome i dosad je dala Vlada RH, a od životne važnosti bila su i ulaganja Zagrebačke županije“, rekao je Okroša.

U ime predsjednika Sabora RH prisutne je pozdravio saborski zastupnik i načelnik Rugvice Mato Čičak.

„Vrlo je bitno što ste se usmjerili na povlačenje novca iz europskih fondova i ulaganje u djecu i mlade“, poručio je Čičak.