VIDEO: Kako vratiti dobro zdravlje nakon borbe s koronavirusom?

7. travnja - Svjetski dan zdravlja

Posljednjih godinu dana koronavirus naš je život preokrenuo naglavačke, primoravši nas da u okolnostima „novog normalnog“ naučimo živjeti s tim nevidljivim neprijateljem. Pandemija je promijenila način na koji radimo, učimo i međusobno komuniciramo, a mjere samoizolacije i socijalne distance postupno su se negativno odrazile na naše raspoloženje, a potom i zdravlje.

Svakodnevno smo informirani o novim spoznajama o ovom opasnom virusu pa tako većina nas zna prepoznati simptome, svjesna je komplikacija koje izaziva, kako se prenosi i kako možemo spriječiti prijenos virusa. Ono o čemu se nešto manje govori je – što činiti onog trena kada prebolite koronavirus te kako se lakše i uspješnije oporaviti? Drugim riječima, kako povratiti dobro zdravlje nakon iscrpljujuće borbe s koronavirusom?

Zanimaju li vas odgovori na ova pitanja pogledajte video u kojem o jačanju imuniteta, benefitima raznolike prehrane, ali i korisnim preparatima koji bi se trebali naći u svačijoj kućnoj ljekarni u doba pandemije govori magistra farmacije Ana Galić Skoko iz Ljekarni Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije obradila je ovu temu povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije od 1950. godine, a video možete pogledati  ovdje.