Do kraja godine u Klinča Selima bit će dovršena nova sportska dvorana vrijedna 21,5 milijuna kuna

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je radove na izgradnji 21,5 milijuna kuna vrijedne nove sportske dvorane u Klinča Selima koju u cijelosti financira Županija. Tako će nova osnovna škola u Klinča Selima izgrađena 2016. godine u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni, do kraja ove godine dobiti i modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20x40m te gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta.

„Ova sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna, koji je namijenjen obrazovanju. Paralelno gradimo i dvoranu u Bedenici, školu u Luki, dograđujemo dvoranu i školu u Pušći, a vrlo brzo će se otvoriti i radovi na izgradnji Osnovne škole Strmec, kao i dvorane u Graberju Ivanečkom“, istaknuo je Kožić.

„Niti jedna županija u Hrvatskoj ne ulaže toliko sredstava u poboljšanje kvalitete obrazovanja kao što to čini Zagrebačke županija“, naglasio je Kožić dodavši kako je oko 62 milijuna kuna uloženo u energetske obnove, a od čega je 27 milijuna kuna iz EU fondova.

Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela izrazio je zadovoljstvo jer se rokovi u gradnji dvorane poštuju, a ravnatelj škole Ivo Karača poručio je kako učenici i sportske udruge jedva čekaju da se dvorana završi.

Nakon obilaska gradilišta sportske dvorane, županu je predstavljen projekt „Muzej hrvatskih izuma“, koji Općina Klinča Sela planira ostvariti europskim sredstvima. Muzej se planira urediti u prostoru stare zgrade škole. Županija je ovaj projekt već podržala s 1,5 milijuna kuna, koliko vrijedi školsko zemljište na kojemu se muzej planira graditi, a koje je odlukom Županijske skupštine darovano Općini. Župan je rekao da je zadivljen projektom.

„Kroz prezentaciju kojoj smo prisustvovali, usudim se reći da danas ne bi bilo svijeta kakvog poznajemo da nije bilo male Hrvatske i naših ljudi koji su iznjedrili i svijet obogatili svojim izumima“, poručio je župan Kožić.