U Krašiću proslavljeno Stepinčevo

U Krašiću je obilježena 61. godišnjica smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Po završetku svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca. U ime Zagrebačke županije vijenac je položio predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

„Blaženik nas je zadužio i nama vjernicima Stepinčevo puno znači“, rekao je Čičak, dodavši da je vjerski turizam veliki potencijal općine Krašić i stoga će Županija, poručio je, i dalje pomagati napore Općine da pojača turističke sadržaje.

Zbog epidemioloških mjera ove godine nije održana svečana sjednica Općinskoga vijeća Krašića. Nekolicinu gostiju tek kratko je pozdravio načelnik Josip Petković Fajnik.

„Uzdignutih čela možemo biti ponosni što je u ovome mjestu rođen blaženik, a vjerujem uskoro i svetac Alojzije Stepinac. Vjerujem i da će se u budućnosti još više isticati njegova važnost i veličina. Čim se malo 'zagrebe ispod površine' vidi se da je on puno veći i vrjedniji našemu narodu i katoličkoj crkvi nego se to vidi s površine“, rekao je Fajnik. I on se dotaknuo vjerskoga turizma, zahvalivši Zagrebačkoj županiji što je Općinu Krašić, kroz Masterplan razvoja turizma, prepoznala kao nositelja vjerskoga turizma u županiji.

„Vjerujem da će Krašić u budućnosti biti svetište svetog Alojzija Stepinca“, rekao je Fajnik.