Srijeda - izvješće o broju oboljelih do 10 h

30 novih slučaja COVID-19, ozdravilo 117 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 3.2.2021. do 10:00 sati evidentirano je 19145 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18536 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 430 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 30 osoba (gradovi – 2 Samobor, 3 Zaprešić, 3 Jastrebarsko, 7 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 1 Vrbovec, općine – 2 Brdovec, 1 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Pisarovina, 1 Krašić, 1 Pokupsko, 1 Križ, 1 Dubrava, 2 Rakovec, 1 Gradec), a ozdravilo je 117 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu pohađaju uživo, dok učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađaju na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi.

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija je dostupna ovdje.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.