Zagrebačka županija osigurala milijun kuna za vrtiće u ruralnom području

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja s ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe. Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren je do 1. ožujka 2021. godine.

Pravo prijave na natječaj imaju jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

„Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna.

Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno djetetu, je 4.000 kuna.

Intenzitet potpore:

  • do 100% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave I. i II. skupine razvijenosti,
  • do 80% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave III. skupine razvijenosti,
  • do 60% po polazniku programa predškolskog odgoja i naobrazbe na području jedinica lokalne samouprave IV. skupine razvijenosti.

Tekst javnog natječaja i upute za prijavitelje nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije) preporučenom poštom na: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.