Sufinanciranje T2 tima hitne medicinske pomoći u Vrbovcu

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine u noćnoj smjeni na području Vrbovca te pet okolnih općina i ove godine će brinuti dodatni T2 tim hitne medicine. Ugovor o nastavku sufinanciranja s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom potpisali su predstavnici grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec.

U timu su medicinska sestra i tehničar, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na općine.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuo je kako je najvažnije da ukoliko jedan tim ode na intervenciju, postoji dodatni tim koji je na raspolaganju da pruži najhitniju pomoć.

Ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik prilikom potpisivanja ugovora zahvalio je na suradnji. „U našem je zajedničkom interesu pružiti što bolju medicinsku uslugu stanovnicima ovog kraja. Nadam se da dodatni T2 tim neće imati puno posla, ali ako i bude imao, on je spreman pomoći ljudima“, rekao je Gajnik.

Da je riječ o hvalevrijednoj akciji istaknuo je i načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić, a s time se složila i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec koja je naglasila kako je zdravlje u ovom turbulentnom vremenu najvažnije te da će potpisivanje ovog ugovora pomoći brojnim stanovnicima Zagrebačke županije. „U trenutnoj situaciji kada se borimo s pandemijom, svaka je pomoć dobrodošla“, naglasio je načelnik Općine Preseke Nikola Kožar, dok je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc rekla da će nastavkom sufinanciranja T2 tima hitne medicine stanovnici dobiti još kvalitetniju zdravstvenu skrb.

„Već šestu godinu zaredom pomažemo Zavodu za javno zdravstvo kako bi se financirao dodatni tim hitne pomoći“, naglasio je pročelnik upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj, podsjetivši tako da Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od 2016. godine.

foto: radiovrbovec.hr