Učimo od zadrugara – „Kako napraviti čestitku tehnikom kartonskog tiska?“

Kad ste zadnji put napisali čestitku? Ne mislimo na onu koju šaljete porukom, već onu koja dođe u poštanski sandučić. Ovih blagdana lijepa riječ potrebnija je nego ikad pa zašto je ne bi uputili svom susjedu, prijateljima ili rodbini pisanom čestitkom i ostavili im je u sandučiću. Tekst i želje ćemo prepustiti vama na izbor, a za izradu originalne čestitke inspiraciju potražite od naših zadrugara iz Učeničke zadruge Orhideja koja djeluje u sklopu OŠ Bogumila Tonija u Samoboru u videu „Kako napraviti čestitku tehnikom kartonskog tiska?“.

Ovaj video nastavak je zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljujemo na županijskoj web-stranici i YouTube kanalu. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi.

Inače, na području Zagrebačke županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način želimo promovirati njihov rad, trud i kreativnost.