Zagrebačku županiju posjetilo izaslanstvo bugarske županije Ruse

Zagrebačku županiju posjetilo je izaslanstvo bugarske županije Ruse, predvođeno županom Galinom Todorovim Grigorovim. Razgovaralo se o mogućnostima uspostavljanja suradnje. Goste iz Bugarske primio je župan Stjepan Kožić. Upoznao ih je s prirodnim i gospodarskim potencijalima Županije te rekao da se nada da će uspostavom suradnje doći do realizacije niza projekata, prije svega među gospodarstvenicima dviju županija.

„Jasno je da na prvom susretu ne možemo odrediti sva područja suradnje, stoga smo dogovorili formiranje tima koji će pripremiti prijedlog u kojem bi se smjeru ona odvijala“, po završetku razgovora rekao je župan Kožić, a župan Todorov Grigorov dodao da će u zajedničkom timu, uz ostale, biti eksperti regionalnog razvoja i trgovinsko-gospodarskih komora.

„Naša je želja unaprijediti odnose u razmjeni roba i dobara, kao i u gospodarstvu“, rekao je Grigorov. U bugarskome izaslanstvu bili su i gospodarstvenici koji već surađuju s hrvatskim tvrtkama. Posjet je iniciralo bugarsko veleposlanstvo u Zagrebu.

„Htjeli smo našim gospodarstvenicima pokazati potencijal za biznis u Zagrebačkoj županiji. Početni razgovori odnosili su se na infrastrukturu i trgovinu, a razmijenili smo i iskustva na projektima koji se provode za dobrobit naših građana, poput vodoopskrbe i odvodnje“, izjavila je Genka Vasileva Georgieva, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Bugarske u RH.

Županija Ruse nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Bugarske, uz desnu obalu Dunava.