Petak– izvješće o broju oboljelih do 10 h

24 nova slučaja COVID-19, izliječeno 14 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do petka, 25.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 740 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 514 osoba, a 15 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 211 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 24 osobe (2 Grad Zaprešić, 7 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Grad Vrbovec, 1 Općina Brdovec, 2 Općina Stupnik, 1 Općina Kloštar Ivanić, 3 Općina Križ, 3 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica) a izliječeno je 14 osoba.

Od 24 novooboljele osobe 9 su kontakti prethodno oboljelih, 4 slučaja su povezana s boravkom u BiH, 2 sa svadbama, dok je za 9 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 56 osoba.

S obzirom da u ponedjeljak, 28. rujna istječe 14 dana od kada su na snazi posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije, Županijski stožer civilne zaštite zatražio  je od Nacionalnog stožera produljenje mjera, uz manje izmjene, do kraja listopada. Više o tome pročitajte ovdje.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.